top of page

Athen Marathon 

route_marathon_full.jpg

Pris fra 7440.-

Om løpet:

Athen Classic Marathon, «The Authentic»

Distanser: 

- 5km 

- 10km

- 42.2km

Med hånden på hjertet kan vi trygt si at du ikke har løpt maraton før du har løpt FRA Maraton og inn til Panathenaic stadium i hjertet av Athen.

Grekerne har mottatt pris for sitt flotte arrangement og virkelig fått sving på maratonet, som er veldig godt organisert.

 

42 km starter i Maraton og begynner med et 10 km flatt strekk der man svinger innom maratonparken etter ca. 5 km. Deretter går det litt opp og ned fram til 20 km. Herfra følger det mest utfordrende partiet opp til løypas høyeste punkt, ved 31-32 km (hvor det venter iskald cola på drikkestasjonen), før det kun er beine veien nedover mot mål. Den siste kilometeren løpes på baksiden av det greske parlamentet, med sine karakteristiske vakter. Å trø inn på stadion og vite at du har 195 meter igjen til målgang, er en opplevelse av de sjeldne. Zorbadans og greske rytmer hører med, og kanskje blir det du som får deg en svingom med en gresk gud eller gudinne før du forlater målområdet og rusler gjennom Zevs-parken for å plukke med deg posen med tøy du leverte inn ved start.

Det er mye liv langs løypa, både av skuelystne grekere, og band som spiller. Mange har også laget laurbærkranser som de står og deler ut til løperne. Noen av deltakerne har kledd seg ut som oldtidens grekere, så ikke bli overrasket om du støter på noen rare kostymer underveis i løpet.  

10 km Start og mål ved Panathenaic Stadium. De første fem kilometerne løpes mot maratonretningen (sentrumsnært og med mange tilskuere) før man snur. De fem siste kilometrene er identiske med de fem siste av maratonløypa. Ei lettløpt løype med få stigninger.

 

Inkludert i prisen er følgende :
 • 4-stjerners nydelig hotell med sentral beliggenhet i Athen sentrum og med 10 minutters gange fra målområdet og 5 minutter å gå til bussene som kjører oss til start.

 • Startnummer og t-skjorte

 • Frokostløp (valgfritt) dagen før maratonet 

 • Egen løpsbankett på utvalgt restaurant 

På denne reisen er det mulig for den enkelte å bestille flybilletter selv. TH Run Travels tilbyr flybillett ved forespørsel.  

 

Verdt å vite :
 • Tidlig avgang i buss fra Athen sentrum til Maraton, der man kjører løypa man skal løpe.

 • Du kan levere fra deg en merket bag med klær før du går inn til startområdet

 • Temperaturen ligger normalt rundt 16-17 grader om morgenen og stiger fort med 5-6 grader når sola har stått opp. Det er vannspredere plassert med jevne mellomrom i løypa.

 • Drikkestasjonene kommer forholdsvis tett, den første etter 5 km og deretter hver tredje. Etter halvveis passering, dukker også matstasjoner opp, med bananer og appelsiner. Iskald cola får du på løypas høyeste punkt.

 

10-13. nov 2023
 
Athen:

Bybildet domineres av Akropolis (156 moh.). Under denne ligger Plaka, den eldste bydelen, med sine småhus, krokete gater, tavernaer og bouzouki-restauranter.

 

Ved Syntagma, som er et stort torg og på mange måter et knutepunktet i denne storbyen. Det er herfra det er lettest å orientere seg, og det er også her Parlamentet  ligger (egentlig bygget som slott rundt 1840). Her kan du få med deg soldatenes vaktskifte, i sine karakteristiske uniformer og  med fascinerende prosedyrer.

 

I november er det sjelden kø til severdighetene, og det er dessuten behagelig å rusle rundt i 20-25 grader. Athen er en perle av storby som har det meste du kan tenke deg av yrende kaféliv, koselige fortausrestauranter og særdeles gode shoppingmuligheter – en ordentlig storby, men med det velkjente, bedagelige greske tempoet.

 

Vil du kjenne enda mer på sommeren, er det lett å komme seg til Glyfada, som er den greske rivieraen, og en litt mindre by, i St. Tropez-stil. 20 minutter i taxi til rundt 20 euro, så er du der.

 • Google+ Basic Black
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black
bottom of page