Chamonix Mont-Blanc 23km & 10km 

1/6

Chamonix

Herlig småby som ligger 1000 moh, en times kjøretur fra Geneve. Mest kjent som et yndet sted for skientusiaster vinterstid, men er også et eldorado for de som er glad i trailrun. Et løypenett av de sjeldne innbyr til turer på alle nivå, og her kan du boltre deg fritt på både smale og brede stier, som er godt tilrettelagte.

Hvor du enn snur deg, ser du rett på Mont Blanc, som er Vest-Europas høyeste fjelltopp og rager 4.808 meter.

Den koselige gågata syder av liv om sommeren, og har et rikt utvalg av butikker og uformelle fortausrestauranter hvor du bare kan sitte og se på livet og nyte de vakre kulissene.

Severdighetene er mange, og det er lett å ta seg til 4000 høydemeter på den ene siden av byen (Aguille du Midi) og 2500 moh på den andre (Brevent). Her kan du nyte et måltid og forfriskninger i alle varianter.

I slutten av juni, som er tidspunktet for vår reise, kan du oppleve 25-30 grader på toppene, så vel som 10-15 - sjarmerende på ulike vis.

 

 

Marathon du Mont Blanc

Distanser:

 

 • 23 km (1700 m stigning og 900 m fall i løypa)

 • 10 km (300 m stigning/fall)

 

Marathon du Mont Blanc er et eksklusivt fjelløp og inngår som en del av Golden Trail Series (42.2 km), hvor vi har gleden av å ha fått tildelt 10 startlisenser til 23 km-distansen og 5 til 10 km-distansen.

Vil du ha en løpsopplevelse utenom asfalt og flate partier, er dette noe for deg. Den lengste løypa (23 km) er ikke teknisk krevende, men byr på 1700 høydemeter totalt. For de som er glade i fart og har erfaring fra terreng, er det bare å lange ut i nedoverbakkene. Ellers er det av og til umulig å løpe, og for de aller fleste, blir det en del gåing.

At det kan kjennes bittelitt slitsomt, er glemt når du ankommer det spektakulære målområdet som har utsikt rett på snøkledde Mont Blanc og de omkringliggende fjelltoppene – den unike følelsen du får idet du passerer målstreken, er absolutt å anbefale. Den blir vi aldri lei og det er derfor vi kommer tilbake hit år etter år.

De første par kilometrene løpes på skogssti og er relativt flate, før det venter et kupert parti inni skogen. Belønningen er én kilometer flatt nedover, før man må opp og ned igjen til man kommer halvveis, og møter på første drikke –og matstasjon i en liten fjellandsby.

Derfra går det mye oppover, litt ned og så opp en alpintbakke hvor man når andre kontrollstasjon og det igjen er tid for mat og drikke, samt registrering av sekken.

De siste 6-7 kilometrene går da litt kjappere unna, fordi man både løper på flate strekk med utsikt til fjellene, samt litt nedover, før man tar fatt på siste stigning på et par km og får en fin nedfart mot målområdet.

10 km-løypa går i samme trasé, men man snur da etter 5 km og løper tilbake samme vei. Denne er relativt lettløpt, med 270 stigningsmeter totalt.

Chamonix rigger virkelig til for at både løpere og tilskuere skal få en god opplevelse og det går flere distanser av stabelen i løpet av fire dager, slik at du selv kan stå på sidelinja.

Inkludert i prisen er følgende:

 • Fly tur/retur Geneve

 • Transport Geneve-Chamonix t/r

 • 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet til sentrum og start

 • Startnummer og t-skjorte

 • Egen løpsbankett på utvalgt restaurant

Verdt å vite:

 • Drikkestasjoner med vann, sportsdrikke og cola, samt frukt og kjeks på 11 og 17 km.

 • Det deles ikke ut energigel, om du bruker dette må du ta med selv.

 • 5 minutters gange fra hotellet til startområdet

 • I Frankrike kreves det at alle løpere har Medical Certificate. Det kreves en signatur fra din lege, på et skjema utstedt fra arrangøren.

Capture1.PNG
Pris fra 12780.- 
Påmelding
23-27 juni 2022
 • Google+ Basic Black
 • Twitter Basic Black
 • Facebook Basic Black